Nyhetsbrev Svenska Epilepsisällskapet – Juni 2024



Kära medlemmar i Svenska Epilepsisällskapet,
Jag är glad att kunna dela med er de senaste händelserna och framstegen inom vårt sällskap. Under våren har vi arrangerat två workshopar.
Den 14 mars genomförde vi en inspirerande workshop med fokus på arbete i epilepsiteam och förnyande av vårt arbetssätt inom sällskapet. Fokuset var på att skapa och utveckla epilepsiteam samt vägledning och goda råd om teamets uppgifter och struktur. Workshopen resulterade i bildandet av en arbetsgrupp med uppdrag att arrangera fler träffar och nätverksmöten om teamarbete. Arbetsgruppen kommer att ledas av Matilda Modigh och Sofia Ljunggren.
Vi kan även rapportera att SES workshop om bildandet av ett epilepsiforskningskonsortium hölls på Karolinska den 25 april. Mötet var välbesökt och det blev en engagerad diskussion. Workshopen ledde till beslutet att fortsätta träffas två gånger online och en gång fysiskt per termin. Detta möjliggör för forskare att presentera sina kliniska studier och få medansökande. Den fysiska träffen på hösten kommer att sammanfalla med höstmötet, och vi ser fram emot att fortsätta driva detta i SES regi.
Vidare har styrelsen lagt fram ett förslag på ändringar av våra stadgar. Förslagen syftar till att modernisera och förbättra våra stadgar så att de bättre speglar vår verksamhet och våra mål. De föreslagna ändringarna finns bifogade i detta nyhetsbrev. Vänligen läs igenom dem noggrant och kom med era synpunkter på höstens årsmöte.
Den 2-4 april 2025 återvänder STESS, ett internationellt möte om förvärvad epilepsi, till Sahlgrenska och Göteborg. Mötet är sanktionrat av SES. Läs mer på www.stess2025.se.
Vi är nu också synliga på plattformen X med ett eget konto.
Era kommentarer och idéer är alltid välkomna och vi ser fram emot att fortsätta vårt gemensamma arbete för att förbättra vården och forskningen inom epileptologi i Sverige.
Med vänliga hälsningar,
Heléne Sundelin
Ordförande och på uppdrag av SES styrelse


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *